Sivut

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Sitruuna-persiljapasta tai kuinka opin syömään persiljaa


Olen juuri se tyyppi, joka nyppii ylimääräiset persiljat pois leipien päältä ja sujauttaa ne joko lautasliinaan tai siipan lautaselle. Eeva Kolu kuitenkin lupasi Kauhaa ja rakkautta -blogissa, että voista sitruuna-persiljapastaa syövät usein myös persiljakammoiset. Päätin siis kokeilla ja siitä lähtien tämä pasta onkin toiminut meillä usein helppona pikaruokana.

Voinen sitruuna-persiljapasta
  • 150 g spagettia
  • 1 ruukku persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl voita
  • 1/2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • kourallinen tuoreeltaan raastettua parmesania
  • 1/2 sitruunan mehu puristettuna
Laita spagetti kiehumaan ja keksi hetkeksi jotain muuta tekemistä. Tämä siksi, koska tjos aloitan muun samalla kuin spagetin keittämisen, ehtii persilja muussaantua epämääräiseksi. Siis, kun spagetin keittoaikaa on jäljellä noin viisi minuuttia, aloita seuraavat vaiheet:
Silppua persilja ja valkosipulinkynnet. Viskaa pannulle voi ja kuullota persiljaa ja valkosipulia noin minuutin ajan. Laita sekaan sitruunan kuori ja kuullota puoli minuuttia, poista pannu liedeltä.
Tässä vaiheessa spagetti on toivottavasti valmista. Valuta, ja heitä pannulle kaiken muun sekaan. Lisää joukkoon parmesan, sekoita, lisää sitruunamehu, sekoita uudelleen. Tarjoile heti.

(ne Kolun ohjeet ovat varmaan selkeämmät kuin minun ja siellä on kauniit kuvat, kannattaa kurkata siis myös sieltä)

Nykyään jopa harkitsen, että kasvattaisi ensi kesänä pihalla ihan omat persiljat. Että mukavia persiljahetkiä vaan teillekin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! // Sanavahvistus valitettavasti otettu käyttöön lisääntyneen roskapostin vuoksi.